ua en ru

Глава МЗС Данії: Меркель недооцінила міграційний криза

Глава МЗС Данії: Меркель недооцінила міграційний криза Фото: Крістіан Йенсен розкритикував міграційну політику Ангели Меркель

Міністр нагадав, що Меркель і раніше звинувачували в тому, що вона фактично робить запрошення біженцям зі всього світу

Канцлер ФРН Ангела Меркель недооцінили масштабність напливу біженців в країну в результаті політики відкритих дверей. Про це заявив міністр закордонних справ Данії Крістіан Йенсен, пише видання The Local.

"Я думаю, що Меркель була здивована кількістю біженців, які продовжують прибувати в Німеччині. Вона думала, що криза піде на спад", - зазначив Йенсен.

Міністр зазначив, що Меркель і раніше звинувачували в тому, що вона фактично робить запрошення біженцям зі всього світу.

"Її вже звинувачували в тому, що вона фактично запрошує біженців з усього світу: будь ласка, приїжджайте в Німеччину, вам тут будуть раді, ви отримаєте будинок і роботу, це чудова країна", - підкреслив він.

Єнсен вважає, що Меркель недооцінила проблему і занадто пізно приступила до пошуку її вирішення.

"Хоч і пізно, але тепер вона взяла на себе відповідальність, і я думаю, що вона робить дуже хорошу роботу", - сказав Єнсен.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель розкритикувала Балканські країни через закриття кордонів для мігрантів, які намагаються потрапити до Європи. На думку канцлера, залишаючи рішення міграційного кризи Греції, країнам ЄС не вдасться насолоджуватися комфортним життям.