ua en ru

Глава МЗС Британії порівняв Євросоюз з радянською Росією

Глава МЗС Британії порівняв Євросоюз з радянською Росією Фото: Джеремі Хант (GETTY IMAGES)

Хант звинуватив Євросоюз у тому, що він став "в'язницею"

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Британії Джеремі Хант порівняв Євросоюз з радянською Росією. Про це він заявив на щорічній конференції Консервативної партії, повідомляє Independent.

Як повідомляється, Хант порівняв ЄС з радянською Росією, звинувативши Євросоюз у тому, що він став "в'язницею". При цьому він пообіцяв "боротися за угоду про Brexit". Крім того, британський міністр звинуватив лідерів ЄС у тому, що вони відвернулися від "ідеалів європейської мрії".

За його словами, Брюссель намагається "тримати клуб разом і покарати члена, який іде".

"Що сталося з упевненістю і ідеалами європейської мрії? ЄС був створений для захисту свободи. Саме Радянський Союз не випускав людей...Урок з історії ясний: якщо ви перетворюєте клуб ЄС у в'язницю, бажання вибратися не зменшиться, буде зростати, і ми не будемо єдиним в'язнем, який захоче втекти", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Хант пообіцяв покінчити з мережею російських агентів Державного розвідувального управління.

Крім того, глава МЗС Британії заявляв, що "комфортного місця для Росії в світі" не буде, якщо вона продовжить діяти так, як діє зараз.