ua en ru

Голова КРУ прогнозує скорочення корупції серед держслужбовців на 50% завдяки адмінреформі

Голова Контрольно-ревізійного управління (КРУ) Петро Андрєєв прогнозує скорочення корупції серед держслужбовців на 50% завдяки реалізації адмінреформи. Про це П.Андрєєв повідомив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я впевнений що адмінреформа призведе до того, що ми як мінімум на 50% зменшемо корупцію в органах влади - реорганізація багатьох міністерств і відомств призведе до цього", - відмитив П.Андрєєв.

Крім того, П.Андрєєв наголосив на значному рівні корупції в середовищі комерційних банків впродовж останніх років.

"Після того як Банк "Київ", "Родовід банк", і "Укргазбанк" стали держвласністю, десятки та сотні мільйонів, і мільярдів грошових потоків було списано з активів цих банків. За цей період часу (2008-2010 рр.) це є будинки і офіси в центрі Києва, а збитки "повісили" на уряд. Це не враховуючи вклади громадян за які тепер відповідає держава. Але нажаль багато керівників які керували цими схемами і зараз працюють, а частина вже виїхала за кордон, і нормально себе почувають", - заявив П.Андрєєв.

Також, П.Андрєєв додав що в країні діє схема, коли крадуть дуже багато, а потім частиною цих коштів розплачуються з контролюючими органами.