ua en ru

Глава комітету Ради з нацбезпеки оцінив роботу сил АТО щодо виходу з Дебальцеве "на відмінно"

Українські військові в Дебальцеве впоралися на відмінно. Про це після засідання парламентського комітету з нацбезпеки повідомив Сергій Пашинський, передає кореспондент РБК-Україна.

Пашинський, зокрема, зазначив, що українські військові мали чіткий план відведення військ з Дебальцеве.

"Детально було проаналізовано ситуацію, план існував. План був розроблений за місяць до цього, були моменти реалізації, але в цілому я вважаю і те, що ми сьогодні почули і всі підтвердять, що план був введений, був резервний варіант плану введено, тому що основний не змогли реалізувати. Враховуючи ті проблеми, які там були, ті сили, які росіяни кинули, я вважаю, що наша команда, вони впоралися на відмінно. Інше питання - чи вчасно був задіяний цей план, можливо, це треба було на два дні раніше зробити і ми будемо вивчати і будемо ще працювати з керівником Генерального штабу, будемо працювати з командуванням сухопутних військ, тому що тут питання відповідальності у всіх різні, і ці командири, які були і відповіли на всі питання і у депутатів не було претензій до їх роботі", - сказав він.

Він також зазначив, що ситуація по Дебальцеве була детально проаналізована ", - зазначив Пашинський.

За його словами, на тригодинне засідання комітету були запрошені командири штабу АТО, командири підрозділів, багато депутатів. "Ми пройшлися по всій ситуації в Дебальцеве, розглядали дуже багато питань, зараз приймаються відповідні рішення, термінові і стратегічні. Я сподіваюся, що сьогодні ми розпочали нову сторінку в аналізі та прийнятті рішень у нашій державі", - сказав нардеп.

Нагадаємо, в ОБСЄ охарактеризували ситуацію в Дебальцеве як "відносно катастрофічну".