ua en ru

Глава КНДР планує випробування ракет біля Гуаму

Глава КНДР планує випробування ракет біля Гуаму Фото: Кім Чен Ин (kcna)

Військові Північної Кореї готові завдати удару в бік американського острова Гуам

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про плани випробування балістичних ракет поблизу американського острова Гуам в Тихому океані. Про це повідомляє The Associated Press.

"Північна Корея зазначає, що лідер розповів про плани випробувань ракет біля Гуама", - йдеться в повідомленні інформагентства в Twitter.

За даними північнокорейських ЗМІ, Кім Чен Ин 14 серпня 2017 року зустрівся з керівництвом ракетних військ країни. В ході розмови військові доповіли про готовність завдати удару в бік американського острова Гуам при отриманні відповідного наказу від ЦК Компартії КНДР.

При цьому, як повідомляється, Кім Чен Ин похвалив військових і вказав, що "американські імперіалісти вже зав'язали петлю у себе на шиї через свій конфронтаційний рекет".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки готові використовувати свій військовий потенціал для захисту своєї країни і союзників від дій Північної Кореї. Зокрема таку позицію США озвучив голова об'єднаного комітету начальників штабів американських збройних сил Джозеф Данфорд під час візиту в Південну Корею.