ua en ru

Глава JP Morgan заробив в 2010 р. більше всіх на Уолл-стріт - 17 млн дол

Другий за капіталізацією банк США JP Morgan Chase повідав інвесторам про величину бонусу свого виконавчого директора Джемі Даймона. Виявилося, що за підсумками минулого року керівник компанії став найбільш високооплачуваним банкіром з Уолл-стріт, передає РБК daily.
Завдяки своїй працьовитості та успіхам самого банку виконавчий директор і одночасно голова ради директорів JP Morgan заробляє близько 17 млн дол. Щоправда, повністю розпорядитися виплаченої компенсацією Дж.Даймон зможе лише через кілька років.
Належний Дж.Даймону бонус, стверджують представники банку, складається з акцій компанії, а також опціонів на їхню покупку. Враховуючи поточну ринкову вартість паперів, топ-менеджер отримає близько 12 млн дол. у вигляді акціонерного капіталу, однак розпоряджатися їм він зможе не раніше 2013 Примітно, що з минулого року ця частина бонусу виросла на 50%, що корелює із зростанням чистої виручки банку, яка збільшилася на 48%, до 17,4 млрд дол.
Видані опціони на придбання паперів JP Morgan мають ціну виконання 47,73 дол., що трохи нижче від поточної ринкової вартості паперів. Ця частина компенсації оцінюється в 5 млн дол. Сукупний розмір бонусу в 17 млрд дол. виявився приблизно на 3 млрд вище показника попереднього року. У той же час за 2008 р. бонус Дж.Даймон склав близько 28 млн дол.
Варто зазначити, що доходи глави JP Morgan виявилися вищими, ніж у багатьох його колег з інших банків. Так, зіставити розмір його бонусу можна, мабуть, лише з доходами керівника Goldman Sachs Ллойда Бланкфейн. За 2010 р. він отримав зарплату 2 млн дол., а також бонус у розмірі 12,6 млн дол. Бонус виконавчого директора Bank of America Брайана Моніхана склав трохи більше 9 млн дол. при зарплаті 950 тис. дол. на рік. Значно менші винагороди дісталися чолі Morgan Stanley Пітеру Гордону (7,4 млн дол.), а також Вікраму Пандіту з Citigroup (1,75 млн дол при зарплаті 1 дол.).