ua en ru

Голова ХОДА заявила про виконання Ярославським всіх зобов'язань за ХТЗ

Голова ХОДА заявила про виконання Ярославським всіх зобов'язань за ХТЗ Фото: трактор ХТЗ (прес-служба заводу)

За словами Світличної, сьогодні на ХТЗ виконані всі зобов'язання інвестора

Голова Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) Юлія Світлична сьогодні, 7 червня, відвідала Харківський тракторний завод (ХТЗ), що займається відновленням обсягів виробництва після торішнього простою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ХТЗ.

Зокрема, Світлична зазначила, що власник та інвестор ХТЗ Олександр Ярославський виконав всі зобов'язання по підприємству.

"Завдяки підтримці президента України та інвестору, ми змогли запустити легендарний завод ХТЗ. І можемо говорити з упевненістю, що є замовлення, буде робота, з упевненістю дивимося в майбутнє. Сьогодні на ХТЗ виконані всі зобов'язання інвестора, які він давав. Підприємство працює і розвивається. Завдяки роботі інвестора і менеджменту заводу, завдяки роботі всіх, хто вкладає свою душу у виробництво тракторів – в результаті ми зможемо виконати будь-план", - сказала Світлична.

Крім того, голова ОДА ознайомився з ходом технологічного процесу на підприємстві, поспілкувалася з заводчанами та грамотами відзначила провідних співробітників підприємства.

Генеральний директор заводу ХТЗ Андрій Коваль у свою чергу підкреслив, що у травні поточного року був побитий рекорд за останні десятиліття роботи заводу по випуску деталей. "На ХТЗ деталей виготовили більше, ніж на 14 млн грн, - адже це теж обсяг валової продукції, обсяг реалізації та він прив'язаний до заробітної плати", – сказав він.

Коваль також розповів про логіку поточної стратегії підприємства. "Наші дії спрямовані на підвищення внутрішньої ефективності та оптимізацію бізнес-процесів. І рух є на всіх напрямках. Джерело ж потенційного підвищення рівня заробітної плати ми бачимо в тому, щоб більше продавати і дешевше робити нашу продукцію. З одного боку, те, що зараз був прийнятий указ, що компенсує покупцям техніки ХТЗ 20% від її вартості, дасть істотну надбавку продажів на ринку України. А з іншого, інвестиції в модернізацію дозволять знизити накладні витрати", - повідомив гендиректор ХТЗ.

ХТЗ веде свою історію з 1930 р., є одним з найбільших машинобудівних підприємств України. Завдяки багаторічній практиці поставок продукції на експорт, торгова марка ХТЗ входить в число найбільш відомих за кордоном українських брендів.

За даними прес-служби, стратегія підприємства в даний час орієнтована на відновлення ринкових позицій як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку. Олександр Ярославський силами групи DCH вже реалізував низку успішних проектів відродження промислових підприємств.