ua en ru

Голова ДМК Білорусі: транзит українських товарів через Білорусь здійснюється безболісно

Голова ДМК Білорусі: транзит українських товарів через Білорусь здійснюється безболісно Фото: Юрій Сенько

Контактні точки знаходяться на кордоні Білорусі та Росії

Транзит українських товарів через територію Білорусі здійснюється безболісно. Про це повідомив голова Державного митного комітету (ДМК) Білорусі Юрій Сенько, передає БЕЛТА.

"Ми переконали російських колег, що можемо контролювати транзит українських товарів за допомогою інформаційних технологій. Українські товари через Білорусь слідують безболісно. Єдине, ми організували контактні точки, куди направляються такі товари", - сказав Сенько.

Наголошується, що у зв'язку з тим, що РФ на початку 2016 року ввела заборону на транзит товарів з України в Казахстан через російсько-український кордон, зараз вони переміщуються через білорусько-український кордон.

"Нам було доручення, і ми відпрацювали разом з Федеральною митною службою Росії питання, пов'язане з організацією процедури транзиту українських товарів по території Білорусі. Нам пропонувалися різні варіанти, аж до супроводу. Але ми змогли переконати російських колег, що це необов'язково", - сказав Сенько, зазначивши, що процедура транзиту українських товарів нічим не відрізняється від будь-якої іншої.

Крім того, він повідомив, що контактні точки знаходяться на кордоні Білорусі та Росії.

"Туди ми адмініструємо, направляємо, маршрутизируємо такі транспортні засоби, щоб надалі російські митні органи могли контролювати транзит товарів територією Росії до Казахстану. На кордоні Росії і Казахстану знову ж визначені точки, куди адмініструються і маршрутизуються транспортні засоби, які далі ідуть до Казахстану", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що транзит російських товарів через територію України здійснюється в повному обсязі.