ua en ru

Керівник ДУС Березенко анонсував збір громадянських ініціатив з розвитку Чернігівської обл

Рада регіонального розвитку відкриє в Чернігівській області спеціальний центр, який збиратиме найкращі ідеї з розвитку регіону. Про це сьогодні під час наради в Чернігівській облдержадміністрації повідомив керівник Державного управління справами Сергій Березенко, призначений відповідати за проекти розвитку Чернігівщини.

За його словами, для центру буде підібрано приміщення та набрано штат працівників, здатних оперативно і ефективно працювати. Завданням центра стане аналіз пропозицій від мешканців області стосовно розвитку соціально-економічної сфери Чернігівщини, або іншими словами створення своєрідного "банку народних ініціатив". Найбільш цікаві проекти будуть передаватись для подальшого розгляду та опрацювання безпосередньо в Раду регіонального розвитку.

Нагадаємо, сьогодні у Чернігові пройшло перше засідання Ради регіонального розвитку. Під час відкриття засідання Ради Сергій Березенко наголосив, що економічний розвиток Чернігівщини неможливий без напрацювання оптимальної моделі місцевого самоврядування, здійснення реформ у сфері децентралізації, а також вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіону.

"Ми маємо спільними зусиллями розробити консолідовану позицію щодо децентралізації", - підкреслив Березенко.

Як відомо, Рада регіонального розвитку створена 21 квітня 2015 року з метою виконання завдань Президента України, направлених на організацію ефективної взаємодії державних органів з місцевою владою та здійснення реформ з децентралізації.

Сьогодні у Чернігові відбулась перше засідання Ради, у якому взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, чернігівський міський голова Олександр Соколов, та інші представники місцевої влади.