ua en ru

Глава ФФУ закликає ФІФА і УЄФА застосувати санкції до Російському футбольному союзу

Глава Федерації Футболу України Анатолій Коньков закликає ФІФА і УЄФА застосувати санкції до Російському футбольному союзу.

Глава Федерації Футболу України Анатолій Коньков (на фото) закликає ФІФА і УЄФА застосувати санкції до Російському футбольному союзу. Про це йдеться в зверненні Конькова до президента ФІФА Йозефа Блаттера і президента УЄФА Мішеля Платіні.

Президент ФФУ звернувся до колег з проханням вжити необхідних заходів щодо незаконного прийняття Російським футбольним союзом в свій склад українських клубів з Криму.

"Ми стали свідками того, як Виконком Російського футбольного союзу незаконно та безпідставно прийняв до свого складу українські клуби з Кримського півострова. Знаючи, що РФС офіційно не проінформував ні УЄФА, ні ФІФА з цього питання, вважаю за необхідне довести до вашого відома, що 12 серпня три українських клуби взяли участь у розіграші Кубка Росії. Ми з вами розуміємо, що подібна діяльність РФС йде всупереч статутним нормам ФІФА, УЄФА, ФФУ та самого РФС ", - заявив Коньков.

Президент ФФУ також зазначив, що Крим є частиною України, тому всі футбольні суб'єкти Криму знаходяться під юрисдикцією Федерації футболу України.

"Як президент української національної асоціації звертаюся до вас з проханням вжити необхідних заходів по вирішенню ситуації, що склалася, включаючи застосування законних санкцій до сторони, яка порушила регламенти та ігнорує базові принципи вищих футбольних інстанцій", - наголошується в зверненні.

Нагадаємо, 18 березня Президент Росії Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму і Севастополя до Росії. Україна вважає це окупацією.