ua en ru

Глава Європейської Ради підтримує санкції проти РФ, - Порошенко

Глава Європейської Ради підтримує санкції проти РФ, - Порошенко Фото: Порошенко заявил о поддержке еврокомиссара (president.gov.ua)

Під час зустрічі із єврокомісаром було опрацювано всі напрямки співробітництва між Європейським союзом і Україною

Президент Європейської Ради Дональд Туск висловив підтримку санкцій проти Російської Федерації. Про це за результатами зустрічі із Туском у Брюсселі (Бельгія) повідомив президент України Петро Порошенко, передає прес-служба президента.

"Надзвичайно вдячний президенту Туску за абсолютно чітку, тверду і послідовну позицію підтримки України в європейських прагненнях, підтримки і санкцій проти РФ як наслідок агресії Російської Федерації проти України", - сказав Порошенко.

Також він повідомив, що під час зустрічі із єврокомісаром було опрацювано всі напрямки співробітництва між Європейським союзом і Україною та детально обговорено саміт "Східного партнерства", а також співпрацю у форматі Європейської народної партії (ЄНП). Зокрема, на обговорення ЄНП виноситься проект документу, яким регламентується засудження російської агресії та підтримка реформ в Україні.

Нагадаємо, у четвер, 23 листопада, у рамках візиту до Брюсселю президент України Петро Порошенко зустрівся з королем країни Філіпом та закликав Бельгію продовжувати політику санкцій проти Російської Федерації. Про це глава держави заявив за результатами.