ua en ru

Глава Європарламенту пригрозив Туреччині санкціями за "чистки" в країні

Глава Європарламенту пригрозив Туреччині санкціями за "чистки" в країні Фото: Мартін Шульц пригрозив Ердогану покаранням

Умовою припинення діалогу Шульц назвав повернення Туреччиною смертної кари

Президент Європейського парламенту (ЄП) Мартін Шульц на тлі масштабних "чисток" у Туреччині, спрямованих проти критиків президента Реджепа Таїпа Ердогана, погрозив Анкарі санкційними заходами. Про це передає DW.

"Євросоюз мусить задуматися, на які економічні заходи ми можемо піти. … Мені складно уявити, що після хвилі затримань опозиційних депутатів та журналістів будемо розширювати митні угоди", - заявив Шульц.

Утім, попри ситуацію в Туреччині, глава ЄП хотів би продовжувати переговори з її урядом, оскільки інакше ЄС "не матиме можливості допомагати опозиції та затриманим". Умовою припинення діалогу Шульц назвав повернення Туреччиною смертної кари.

"Економічні санкції або ж призупинення переговорів зараз були б контрпродуктивними", - зазначив своєю чергою єврокомісар із питань цифрової економіки та суспільства Гюнтер Еттінгер.

Він вважає, що для впливу на Анкару в Брюсселя є й інші інструменти, зокрема питання безвізового режиму для турків. За його словами, Туреччина не виконала ще п'ять умов, тому навряд чи отримає візову лібералізацію цьогоріч.

Нагадаємо, раніше Туреччина закликала Європу не втручатися у внутрішні справи країни.