ua en ru

Глава Єврокомісії скасував візит до Києва 30 березня

Глава Єврокомісії скасував візит до Києва 30 березня Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер відклав свій візит до Києва, запланований на понеділок, 30 березня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України за підсумками телефонної розмови Юнкера з Петром Порошенком.

"Під час розмови Жан-Клод Юнкер повідомив, що, на жаль, змушений перенести візит до Києва, який планувався на понеділок 30 березня, із-за непередбачених обставин зі здоров'ям. Співрозмовники домовилися узгодити нові дати візиту дипломатичними каналами, а також підтвердили, що 27 квітня відбудеться Саміт Україна-ЄС", - сказано в повідомленні.

Порошенко також звернувся до голови Єврокомісії з проханням підтримати розгляд в інститутах ЄС можливості направлення миротворчого контингенту України у рамках Європейської політики безпеки і оборони.

Співрозмовники торкнулися питання додаткових механізмів для збільшення макрофінансової допомоги та участі ЄС у міжнародній конференції в підтримку України.

Нагадаємо, разом з Юнкером в Київ 30 березня повинна була прибути Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.