ua en ru

Глава Єврокомісії назвав ситуацію в Каталонії "катастрофою"

Глава Єврокомісії назвав ситуацію в Каталонії "катастрофою" Фото: Жан-Клод Юнкер (tvnewsroom.consilium.europa.eu)

Юнкер вважає, що ситуація в регіоні породила внутрішній "розкол в іспанському і каталонському суспільстві"

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що ситуація в Каталонії - це "катастрофа". Про це він сказав в інтерв'ю газеті El Pais.

На думку Юнкера, Каталонія - це "велика, величезна проблема". Він вважає, що ситуація в регіоні породила внутрішній "розкол в іспанському і каталонському суспільстві", створивши проблеми "всередині сімей, серед друзів".

"Мені не подобається ситуація, яка утворилася: це катастрофа. Цього ніколи не повинно було бути", - підкреслив глава Єврокомісії.

Як відомо, парламент Каталонії ухвалив декларацію про незалежність регіону від Іспанії 27 жовтня 2017 року на підставі результатів референдуму 1 жовтня. Мадрид не визнав ні референдум, ні рішення каталонських депутатів і уряду. Каталонський парламент був розпущений, де-факто тимчасово скасована автономія з введенням у дію 155-ї статті Конституції Іспанії - початком прямого управління регіону з Мадрида. Декларація про незалежність була анульована Конституційним судом Іспанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній глава Каталонії Карлес Пучдемон балотується на регіональні вибори в області.