ua en ru

У ЛНР/ДНР видані "укази" про припинення вогню 15 лютого

У ЛНР/ДНР видані "укази" про припинення вогню 15 лютого

Глава самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко видав "указ" про припинення вогню з 00:00 15 лютого. Про це повідомляє сепаратистський "Донецьке агентство новин".

"Міністру оборони, командувачу корпусу народного ополчення, командувачу республіканської гвардією, керівникам силових структур, командирам частин і підрозділів Донецької народної республіки з 00 години 00 хвилин за київським часом (01 годину 15 лютого по часу Донецької народної республіки) 2015 року забезпечити негайне і повне припинення вогню в напрямку території, фактично контрольованої збройними силами України станом на 00 годин 00 хвилин за київським часом (01 годину 15 лютого по часу Донецької народної республіки)", - говориться в "указі".

Крім того, голова "ради міністрів ЛНР" Геннадій Ципкалов повідомив про аналогічний "указ" в ЛНР, передає сепаратистський "ЛуганскИнформЦентр".

"Луганська народна республіка готова виконувати домовленості, підписані в Мінську 12 лютого. Припинити бойові дії по всій лінії фронту з нуля годин за київським часом і з години по луганському часу. Відповідний документ - указ був підписаний сьогодні, і були віддані накази військовим підрозділам Луганської народної республіки про припинення вогню і відведення техніки", - повідомив Цыпкалов.

Відзначимо, Президент України Петро Порошенко заявив про готовність до введення військового положення, якщо завтра не настане мир на Донбасі.

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську Президент України Петро Порошенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, який в результаті підписали контактна група та лідери ДНР/ЛНР. Також "нормандська четвірка" прийняла спільну декларацію на підтримку цих заходів.