ua en ru

Глава ДніпрОДА просить законодавчо закріпити статус дітей учасників АТО

Глава ДніпрОДА просить законодавчо закріпити статус дітей учасників АТО Фото: Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко звернувся до народних депутатів від Дніпропетровської області з ініціативою внести зміни до закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей". Про це йде мова у повідомленні прес-служби ДніпрОДА.

Згідно з повідомленням, статус дітей учасників та дітей-переселенців має бути закріплений в законодавстві. "Це гарантуватиме їм безкоштовне оздоровлення за рахунок держави. Лише в нашому регіоні на таку допомогу сьогодні чекають понад тисячу дітей учасників АТО та понад п'яти тисяч дітей-переселенців".

Крім цього, підкреслюється у зверненні, окремих гарантій, а також відповідного статусу, потребують діти бійців, які загинути під час АТО.

"Дуже важливим і нагальним є питання внесення змін до Закону "Про оздоровлення та відпочинок дітей". Саме ці законодавчі зміни мають зафіксувати статус дітей-переселенців та дітей учасників АТО, і стати підставою для посилення державної допомоги", - наголошується у документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Дніпропетровська облрада розгляне визнання РФ агресором 28 травня.