ua en ru

Голова Антикорупційної ініціативи ЄС розповіла, коли Україна зможе побороти корупцію

Голова Антикорупційної ініціативи ЄС розповіла, коли Україна зможе побороти корупцію Фото: Ека Ткешелашвілі (youtube.com-Hazar Strateji Enstitüsü)

Аби ситуація з корупцією змінилася, необхідна зміна поколінь

Глава Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI) в Україні Ека Ткешелашвілі розповіла, коли Україна зможе побороти корупцію. Про це вона зазначила в інтерв'ю DW.

Так, коментуючи ситуацію з високим рівнем корупції в Україні, вона зазначила, що аби побороти корупцію необхідно щоб затвердився новий етичний підхід до неї.

"Я не вірю в теорії про закладену в ДНК нації терпимість до корупції. А коли йдеться про радянську спадщину, то проблема полягала передусім у тому, що суспільство і держава були надто відірвані одне від одного. У Радянському Союзі ніхто не вважав, що дурити систему - це погано. Навпаки, той, хто міг обманути державу, вважався ледь не героєм. Тож аби це змінилося, необхідна зміна поколінь, утвердження нового етичного підходу до корупції. Бо зараз ми не в тій ситуації, коли, дурячи власні державу і систему, ти робиш добру справу", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у минулому році Генеральна прокуратура направила до судів 1200 справ щодо кримінальної корупції.

"1200 кримінальних справ проти кримінальної корупції минулого року ГПУ відправила в суд, 1200. Це означає, що зло, хабарництво, на жаль, поширене по всіх державних і не тільки державних органах", - заявляв генеральний прокурор Юрій Луценко.

Генпрокурор також зазначав, що справи відкриті за фактами корупції від 500 доларів до 0,5 мільйона доларів.