ua en ru

Голова Аграрної партії: європейські політики уникають питання повернення Криму

Голова Аграрної партії: європейські політики уникають питання повернення Криму

В Європі немає спільного бачення завершення війни на сході України, а питання повернення Криму взагалі намагаються не згадувати.

Про це заявив голова Аграрної партії України Віталій Скоцик в Брюсселі після зустрічі з представниками Служби зовнішніх зв'язків ЄС та представниками основних політичних груп Європейського парламенту, передає прес-служба партії.

"По вирішенню конфлікту на Сході є дві позиції. Перша - це позиція Служби зовнішніх зв'язків ЄС. Вона полягає в тому, що Україна має беззастережно дотримуватися Мінських домовленостей, вносити зміни в Конституцію і проводити вибори на окупованій території. Друга - це позиція більшості депутатів Європейського парламенту, які скептично ставляться до Мінських домовленостей, зокрема, до необхідності внесення змін в Конституцію і реальних можливостей проведення виборів на окупованих територіях. У більшості груп Європарламенту вважають, що Росія на сьогоднішній день абсолютно нічого не зробила для того, щоб врегулювати конфлікт, Мінський формат не є оптимальним для завершення війни, і треба повертатися до переговорів у форматі Будапештського меморандуму, який дозволить ухвалити дієві рішення", - зазначив у своєму коментарі Віталій Скоцик.

Політик зазначив, що "Європа продовжить політику санкцій проти Російської Федерації до тих пір, поки не буде виконано чітке рішення щодо сходу України, однак вона вважає за краще не торкатися питання про повернення Криму".

"Європа буде продовжувати санкції проти Російської Федерації до завершення війни. В цьому немає сумнівів. Найсумніше те, що про Крим фактично ніхто не говорить. Є конфлікт на Сході, в мінських переговорах обговорюється виключно ситуація на Сході. Питання про повернення Криму взагалі не обговорюється в політичних колах Європи", - повідомив Віталій Скоцик.

За даними партійної прес-служби, протягом останніх трьох днів голова Аграрної партії України Віталій Скоцик перебував з візитом у Брюсселі, де провів зустрічі з депутатами Європейського парламенту.

Голова Аграрної партії: європейські політики уникають питання повернення Криму

Зокрема, проведено зустрічі з представником групи "Альянс лібералів і демократів за Європу", колишнім віце-спікером литовського Сейму Петрасом Ауштрявічюсом; представниками групи "Європейських консерваторів і реформістів", головою підкомітету Європарламенту з питань безпеки і оборони, колишнім міністром закордонних справ Республіки Польща Анною Фотигою і Марком Демесмакером; представником групи "Зелені / Європейський вільний альянс" Бронісом Ропе; представниками Європейської народної партії Сандрою Кальнієте, Андреєм Пленковичем, Альбертом Дессом; представником групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів" Тібором Сані.

Голова Аграрної партії: європейські політики уникають питання повернення Криму

Також відбулася зустріч з керівником Відділу двостороннього східного партнерства Служби зовнішніх зв'язків ЄС Дірком Шюбелем.