ua en ru

ДКЦПФР пропонує встановити адміністративну відповідальність за правопорушення на фондовому ринку

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) пропонує встановити адміністративну відповідальність за правопорушення на фондовому ринку. Про це йдеться в проекті закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення відповідальності учасників фондового ринку", що був погоджений 1 листопада 2011 р. на засіданні ДКЦПФР.
Законопроектом, зокрема, передбачається встановлення адміністративної відповідальності за такі правопорушення:
обіг цінних паперів без реєстрації їх випуску або порушення порядку здійснення емісії цінних паперів;
порушення порядку передачі ведення реєстру власників іменних цінних паперів;
порушення умов припинення провадження професійної діяльності на фондовому ринку;
відмову (ухилення) посадовця юридичної особи від проведення уповноваженими особами ДКЦПФР перевірки та ревізії тощо.
"Розробка зазначеного законопроекту пов'язана з необхідністю вдосконалення законодавчих норм щодо порядку та підстав застосування санкцій за порушення законодавства на ринку цінних паперів та про акціонерні товариства, а також з метою посилення відповідальності учасників фондового ринку за недотримання ними вимог законодавства на ринку цінних паперів та про акціонерні товариства", - відмітив начальник управління аналітичного забезпечення ДКЦПФР Максим Лібанов.
Окрім того, за його словами, документ передбачає можливість використання комісією заходів попереджувального та профілактичного характеру до учасників фондового ринку та розширення повноважень регулятора щодо проведення перевірок та досліджень на фондовому ринку.