ua en ru

ГІС ініціює діалог з громадськістю для посилення боротьби з корупцією

Державна виконавча служба України (ДВС) спільно з Громадською радою при ДВС, урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики Тетяною Чорновол та головою Люстраційного комітету Єгором Соболєвим ініціює діалог з громадськістю щодо учасників тендеру з реалізації арештованого майна в областях, де не проходить пілотний проект з реалізації конфіскату шляхом електронних торгів. Про це повідомляє прес-служба ДВС.

"Ця ініціатива має припинити спекуляції навколо питання реалізації арештованого майна. Хочу наголосити, що переможці конкурсу, які будуть здійснювати продаж арештованого майна в Україні - досі не визначені. Тому ми звертаємось до громадськості з проханням бути активними, та надавати нам інформацію щодо виявлення можливих фактів корупції, пов'язаних з учасниками цього конкурсу", - зазначив голова ДВС Дмитро Сторожук.

ДВС нагадує список компаній, які подали заявки на участь у конкурсі з визначення спеціалізованих організацій з реалізації арештованого майна:

1. ТОВ "Компания "АС Груп";
2. ТОВ "Інвест Систем"
3. ДСП "Укрспецторг";
4. ТОВ "Бриск-Маркет";
5. ТОВ "Рубі Інтеграція";
6. ТОВ "Спеціалізоване підприємство Юстиція";
7. ТОВ "Кепіталс Прайс";
8. ПП "Нива-В.Ш.";
9. ТОВ "Толк Консалтинг";
10. Товарна біржа "Електронні торги України";
11. ПП "Дари України";
12. ТОВ "Торговий дім Гранд-Україна";
13. Приватне науково-виробниче підприємство "Авіста";
14. Перша українська міжрегіональна товарна біржа;
15. ПП "Ахілес Груп";
16. Державне підприємство Міністерства внутрішніх справ України "Спецсервіс";
17. Товариство з обмеженою відповідальністю "Спеціалізоване підприємство "Гарант";
18. ТОВ "СТК-Сервіс";
19. ТОВ "АС-Інвестмент";
20. ТОВ "Нексус Трейд";
21. ТОВ "Альфаторг";
22. ТОВ "Сай-Форт".

ДВС просить всіх небайдужих надсилати відомості про виявлені факти корупції, пов'язані з наведеними вище учасниками конкурсу, на електронну адресу zvernennia@dvs.gov.ua

Згідно з повідомленням прес-служби ДВС, наразі Мінюст запровадило у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській областях та м. Києві пілотний проект з реалізації арештованого майна шляхом електронних торгів, який покликаний нівелювати можливість здійснення корупційних схем.

Також внесено низку важливих змін до процедури проведення прилюдних торгів, які певний час проводитимуться у тих областях, де електронний продаж майна поки не розпочато. Зокрема, зменшено розмір винагороди торгуючій організації від суми реалізованого майна з 15% до 6%, але не більше 2 тис. неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Також будуть детально перевірятися кошти, які організація витрачає на проведення аукціонів. Поряд з тим, до порядку проведення аукціонів внесено таку обов'язкову новацію як відеофіксація. На усі такі торги будуть запрошуватись наглядачі від громадськості. Разом з тим, повідомлення про проведення публічних торгів буде публікуватися не лише на сайті Мін'юсту, як це було раніше, а й широко афішуватиметься у ЗМІ.