ua en ru

Гідрометцентр прогнозує погіршення урожаю пшениці в ряді областей на 10-20%

За експертними оцінками на сьогоднішній день прогнозується погіршення врожаю озимої і ярої пшениці на 10-20% у Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Вінницькій, Київській, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Про це РБК-Україна повідомила керівник сільськогосподарського відділу Гідрометцентру Тетяна Адаменко.
"У зв'язку з погодними умовами на сьогоднішній день експерти прогнозують зниження врожайності ранніх хлібів - це озима та яра пшениця на 10-20% у Кіровоградській, Одеській, Черкаській, Вінницькій, Київській, Миколаївській і в деяких частинах Дніпропетровській областях", - повідомила Адаменко .
За її словами, в деяких областях за 5 днів випала двомісячна норма опадів.Через рясні дощі на полях вже спостерігаються пошкодження зернових культур.Разом з тим вона зазначила, що "культурам, які дозрівають пізніше - кукурудзі та соняшнику - дощі підуть тільки на користь".
Нагадаємо, за раніше озвученими прогнозами Гідрометцентру, урожай зерна в 2011 р. в Україну може становити від 42,5 до 44,5 млн т.