ua en ru

Гідрометцентр підвищив свій прогноз збору врожаю в Україні в 2011 р. до 44,5-45 млн т

За уточненими експертними оцінками, в Україні розраховують в 2011 р. зібрати 44,5-45 млн т урожаю зерна. Про це РБК-Україна повідомила керівник сільськогосподарського відділу Гідрометцентру Тетяна Адаменко.
"Спочатку наш прогноз збору врожаю був на рівні 43,2 млн т, але Державний комітет земельних ресурсів тільки надав точні дані по посівним площам, і оскільки цього року значно збільшили площі під кукурудзу, і для цієї культури були сприятливі погодні умови, ми підняли наш прогноз збору врожаю до рівня 44,5-45 млн т", - сказала Адаменко.
Нагадаємо, 22 червня керівник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда оприлюднив прогноз, згідно з яким в Україні розраховували зібрати урожай зерна від 42,5 до 44,5 млн т. При цьому фахівець відзначив, що погодні умови для країни є одним з найважливіших факторів формування майбутнього врожаю.
29 червня керівник сільськогосподарського відділу Гідрометцентру Тетяна Адаменко повідомила, що, за експертними оцінками, прогнозується погіршення врожаю озимої і ярої пшениці на 10-20% у Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Вінницькій, Київській, Миколаївській та Дніпропетровській областях.