ua en ru

ДФС винесла рішення по 16,6 тис. зупинених податкових накладних

ДФС винесла рішення по 16,6 тис. зупинених податкових накладних Фото: система оцінки ризиків ГФС вже зупинила 47,9 тис. податкових накладних

Відмовлено в реєстрації 6,6 тис. накладних

Комісією Державної фіскальної служби винесено рішення по 16,6 тис. податкових накладних, зупинених Системою блокування ДФС. Про це повідомляє прес-служба відомства на сторінці у Facebook.

Як повідомляється, станом на 2 серпня 2017 комісією ДФС прийнято до розгляду майже 47,9 тис. податкових накладних, реєстрація яких була зупинена, від 5 тис. платників.

Зокрема, позитивні рішення винесено майже 10 тис. податкових накладних, відмовлено в реєстрації - 6,6 тис. накладних.

У переважній більшості причина відмови в реєстрації - надання платником податків копій документів, які складені з порушенням законодавства та/або не є достатніми для прийняття комісією ДФС рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування.

З надісланих на розгляд комісії ДФС таблиць платника позитивні рішення прийнято за майже 8,7 тис. З них, надано відмову майже 5,6 тис. документів.

Загалом, станом на 2 серпня 2017 року, в Єдиному реєстрі податкових накладних зареєстровано майже 20,4 млн документів. Сума відшкодування ПДВ по них складає близько 107,7 млрд гривень. Із загальної кількості податкових накладних/розрахунків коригування, які реєструвалися, зупинено тільки 0,81%. Так, зокрема, в перший день серпня кількість зупинених накладних становило лише 0,34% від загальної кількості документів.

Комісією ДФС винесено рішення по 16,5 тис. зупиненим податковим накладним/розрахункам коригування Станом на 2 серпня...

Опубліковано Державна фіскальна служба України 3 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про те, що Система автоматичного блокування ризикових податкових накладних за місяць роботи дозволила вивести з тіні 1,5 млрд гривень.