ua en ru

ДФС викрила міжрегіональний конвертцентр з обігом в 1 млрд грн

ДФС викрила міжрегіональний конвертцентр з обігом в 1 млрд грн Фото: ДФС

Клієнтами центру були платники ПДВ з Кіровограда, Харкова, Миколаєва, Одеси та Нікополя

Податкова міліція припинила діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який надавав послуги з ухилення від сплати податків підприємствам реального сектору економіки. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

"Як повідомив перший заступник голови ГФС України Сергій Білан, податковою міліцією припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який надавав послуги з ухилення від сплати податків підприємствам реального сектору економіки", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, клієнтами центру були платники ПДВ з п'яти регіонів - Кіровоград, Харків, Миколаїв, Одеса та р. Нікополь Дніпропетровської області. Злочинці надавали послуги з незаконного формування податкового кредиту від підприємств з ознаками фіктивності.

"Під час обшуків за місцями здійснення незаконної фінансово-господарської діяльності вилучено 2,9 млн грн і 17,8 тис. доларів США готівкою, 54 друку, 5 печаток нерезидентів, 17 системних блоків комп'ютерів, бухгалтерські документи, 2 ключа доступу до клієнт-банків, чорнові записи. На рахунках підприємств заарештовані грошові кошти в розмірі 2 млн грн і 185 тис. доларів США", - повідомили в ГФС.

Так, загальний обсяг проконвертованих коштів становить 1 млрд грн. Проводяться подальші слідчі дії.

Нагадаємо, ГФС попередньо консультувала окремі компанії для збереження відшкодування ПДВ.