ua en ru

У Дніпропетровській обл. викрито махінації на меткомбінаті на 24 млн гривень

У Дніпропетровській обл. викрито махінації на меткомбінаті на 24 млн гривень Фото: ДФС викрила махінацію

Фіскальна служба розкрила махінацію по незаконному заволодінню 24 мільйонами гривень на одному з металургійних підприємств

Співробітники підрозділу по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС в Дніпропетровській області спільно з обласною поліцією встановили, що посадові особи одного з підприємств Кривого Рогу створили схему фіктивної технології збагачення відходів металургійного виробництва. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Повідомляється, що підконтрольні підприємства вказаного ТОВ отримали від металургійного комбінату 70 тис. тонн залізовмісного шламу на загальну суму 3 млн гривень, а згодом, сфальсифікувавши документи зі збагачення сировини, нібито поставили його на підприємства з ознаками фіктивності.

"Повернення сировини на ТОВ після такого "збагачення" відбувалося в тій же кількості і якості, але загальною вартістю вже понад 25 млн гривень. В подальшому ТОВ поставило зазначений товар на металургійний комбінат та отримав грошові кошти в розмірі 31 млн гривень", - повідомляють в ДФС.

Загальна сума коштів, якою заволоділи махінатори, перевищує 24 млн гривень.

За даними фактами в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України; ведеться кримінальне провадження.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України попередили збитки держави під час тендерних закупівель одним із державних підприємств у Краматорську Донецької області.