ua en ru

ДФС розкрила корупційну схему контрабанди тютюнових виробів на територію України

ДФС розкрила корупційну схему контрабанди тютюнових виробів на територію України Фото: ДФС

В аеропорту "Бориспіль" вилучили партію тютюнових виробів без акцизних марок на 15 млн гривень

Державна фіскальна служба України (ДФС) розкрила корупційну схему контрабандного ввезення тютюнових виробів на територію України. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Співробітниками управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС в Київській області та прокуратури Київської області виявлено та припинено корупційну схему контрабандного ввезення тютюнових виробів на митну територію України за сприяння посадових осіб Київської митниці ДФС", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в рамках досудового розслідування кримінальних проваджень на території митного поста "Бориспіль-аеропорт" вилучено партію тютюнових виробів без марок акцизного збору орієнтовною вартістю понад 15 млн гривень.

За даним фактом порушено кримінальні провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і 1 ч. ст.204 (незаконне придбання, збут або транспортування незаконно виготовлених тютюнових виробів) КК України.

Нагадаємо, 12 квітня у Харківській області співробітники Держприкордонслужби (ДПСУ) спільно з Національною поліцією та Державною фіскальної службою провели спеціальну операцію з викриття контрабандних каналів через державний кордон України.