ua en ru

ГФС запропонує погасити борги по ПДВ облігаціями держпозики

ГФС запропонує погасити борги по ПДВ облігаціями держпозики Фото: Роман Насиров

У Мінфіні думка на цей рахунок дещо відрізняється

Державна фіскальна служба України запропонує випустити облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для погашення заборгованості з відшкодування ПДВ. Про це заявив глава ГФС Роман Насиров, передає прес-служба відомства.

"Ми знаємо про існуючі проблеми з відшкодуванням податку на додану вартість. Ми не закриваємо очі на значний борг і не ігноруємо запити підприємців. Наша мета - допомогти бізнесу, тому зусилля керівництва фіскальної служби максимально спрямовані на вирішення цього завдання", - заявив Насиров.

Повідомляється, що на сьогодні заборгованість з відшкодування ПДВ перед металургійними підприємствами становить понад 7 млрд. грн, аграрними - близько 4 млрд грн, ВАТ "Одеський припортовий завод" - понад 1 млрд грн.

Як повідомила в ексклюзивному коментарі РБК-Україна заступник глави Мінфіну Олена Макеєва, це питання потрібно узгодити з МВФ.

"Ми про це сьогодні говорили з Романом Насировым та головою комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною. Насамперед, ми повинні проаналізувати досвід попередніх випусків, врахувати всі ризики, поспілкуватися з бізнесом хочуть вони цього чи ні і узгодити це питання з МВФ", - зазначила Макєєва.

Нагадаємо, Порошенко на зустрічі з представниками бізнесу оцінив роботу ГФС як незадовільну.