ua en ru

У ДФС пропонують призначити керівника митниці Одеської обл. за конкурсом

У ДФС пропонують призначити керівника митниці Одеської обл. за конкурсом Фото: Костянтин Лікарчук

Лікарчук розповів про пропозицію Саакашвілі

У митниці України пропонують призначити керівника митниці Одеської області шляхом конкурсного відбору. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив заступник голови Державної фіскальної служби України Костянтин Лікарчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є пропозиція з боку керівника обласної адміністрації Одеської області щодо того, що керівник митниці, начальник митниці повинен призначатися за результатами конкурсу. І ми цю позицію поділяємо", - заявив Лікарчук.

"Ми підготували, розробили умови для проведення цього конкурсу, як ми це бачимо - максимально просто і максимально швидко, незабюроарктізірованно. І представили на розгляд керівництва Одеської обласної адміністрації", - додав глава митниці.

Він також висловив сподівання, що найближчим часом конкурсний питання буде узгоджено "і цей процес запуститься".

"Ви знаєте, що зараз там немає людини, яка виконує обов'язки начальника митниці. Ми повинні для того, щоб стабілізувати роботу митниці, призначити там виконувача обов'язків до моменту, поки не буде проведено конкурс. І це, я думаю, днів 30, може, 45 , допоки питання не будуть узгоджені і допоки конкурс не буде проведено. Митниця має бути керована, тому що це дуже важлива митниця", - наголосив Лікарчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ДФС шукають кандидата на посаду головного митника Одеської області.