ua en ru

ГФС втратила понад 500 тис. документів з своїх баз

ГФС втратила понад 500 тис. документів з своїх баз Фото: ГФС визнала втрату даних

Точний розмір втрати даних не знають навіть в самій службі

Державна фіскальна служба (ГФС) втратила близько 3 терабайт інформації. Про це йдеться в наказі №278 ("Про результати перевірки"), який на початку квітня підписав голова служби Роман Насіров, пише Hubs.

В документі йдеться, що втрата даних сталася в результаті збою в роботі АІС "Управління документами". Всього було втрачено близько 531 тис. електронних документів, 26 тис. даних у реєстраційних картках, 4,1 тис. реєстраційних карток, 3,1 тис. контрольних карток і так далі.


Точну кількість втраченої інформації не відомо, у зв'язку з чим у документі вказується, що "кількість втраченої внутрішньої кореспонденції і на рівні територіальних органів не встановлено".

Неполадки в роботі тривали 6 діб.

В документі збій пояснюють з технічної сторони "накопиченням помилок у системі зберігання даних Hitachi VSP, які призвели до неможливості створення резервної копії системи і втрати даних (06-11.12.15 р.)".

Заступник директора департаменту розвитку ІТ Дороніна Д. В. після завершення перевірки був звільнений. Також було винесено кілька дисциплінарних стягнень іншим співробітникам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Роман Насіров задекларував 3,7 млн гривень доходів в 2015 при зарплаті в 36 тисяч гривень.