ua en ru

ДФС надала митниці перелік заборонених російських книг

ДФС надала митниці перелік заборонених російських книг Фото: ДФС

Список видань налічує 38 книжок антиукраїнського спрямування

Державна фіскальна служба України (ДФС) надала митниці перелік заборонених російських книг. Список видань сформований Держкомтелерадіо, повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Як повідомляється, на виконання статті 17 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність", статті 2 Закону України "Про захист суспільної моралі" ДФС довела до митниць список видань антиукраїнського спрямування, які Державний комітет телебачення і радіомовлення України визначив такими, що заборонені до ввезення на митну територію України.
Зазначається, що список видань, сформований Держкомтелерадіо, налічує 38 книжок антиукраїнського спрямування.

"Така заборона вводиться з метою запобігання застосуванню до громадян України методів інформаційної війни та дезінформації, розповсюдження ідеології людиноненависництва, фашизму, ксенофобії і сепаратизму, зупинення посягань на територіальну цілісність та визначений Конституцією України державний устрій, порушення авторського права", - повідомляють у прес-службі.

Зокрема, забороняються виробництво та розповсюдження продукції, яка пропагує війну, національну та релігійну ворожнечу, зміну шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України; пропагує фашизм та неофашизм; принижує або ображає націю чи особистість за національною ознакою; пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Яценюк доручив ДФС з'ясувати причини появи неврахованої готівки на ринку зернових.