ua en ru

ДФС за 5 місяців очікує понад 300 млрд гривень надходжень до держбюджету

ДФС за 5 місяців очікує понад 300 млрд гривень надходжень до держбюджету Фото: ГФС

Фіскальна служба очікує перевиконання надходжень до держбюджету

Індикативні показники доходів державного бюджету за січень-травень, які очікувалися в розмірі 287,9 млрд гривень, будуть суттєво перевиконані. Про це повідомив в. о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан, передає прес-служба ДФС.

За словами Продана, фактичні надходження до бюджетів усіх рівнів у січні-травні поточного року очікуються на рівні майже 303 млрд гривень. Це на 65 млрд гривень, або майже на 28% більше, ніж за відповідний період минулого року.

"Тільки з травня ми плануємо збільшити збір більш ніж 28%, або на 14 млрд гривень по відношенню до торішнього показника. За нашими прогнозами до держбюджету в цьому місяці буде перераховано 64,1 млрд гривень", - заявив Продан на сьогоднішньому засіданні Кабміну.

Продан також відзначив позитивну динаміку з податку на прибуток, що свідчить про зростання економіки. У I кварталі цього року платники задекларували рекордну для України суму податку - 20,2 млрд гривень, що майже в півтора рази більше, ніж результати декларування січня-березня 2016 року.

"Варто відзначити і позитивну динаміку щодо зменшення обсягів переплат з податку на прибуток. Станом на 1 січня 2017 цей показник зменшився на 5,6 млрд гривень і становив 18,3 млрд гривень", - підкреслив Продан.

Також у квітні виросли і нарахування ПДВ - на 1,6 млрд гривень у порівнянні з торішнім показником, і склали 13,8 млрд гривень. У травні рівень нарахування податку склав 12,6 млрд гривень, що більш ніж на 1 млрд гривень більше, ніж у квітні 2016 року.

Обсяг надходження митних платежів за 5 місяців цього року виросте на 27 млрд гривень порівняно з січнем-травнем минулого року і складе 114 млрд гривень, додав Продан.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що на будівництво і ремонт українських доріг направлено 5,6 млрд гривень податкових зборів.