ua en ru

ДФС виправить помилки, допущені під час тестування системи електронного адміністрування ПДВ

ДФС виправить помилки, допущені під час тестування системи електронного адміністрування ПДВ Фото: ДФС

У ДФС планують обнулити всі складові формули, за якою розраховується реєстраційна сума

Державна фіскальна служба (ДФС) України виправить помилки, які допустили платники під час тестування системи електронного адміністрування ПДВ. Про це в ході брифінгу в середу в Києві повідомила директор Департаменту методологічної роботи з питань оподаткування ДФС України Неля Привалова, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначається, що відповідні новації пропонуються підписаним 28 липня Президентом України законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість".

"Наступний блок - це виправлення помилок, які допустили платники під час роботи в тестовому режимі системи електронного адміністрування ПДВ. Вони полягають в тому, щоб на третій день після набуття чинності законом 643 (законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" - ред.) обнулити усі складові формули, за якою розраховується реєстраційна сума і наповнити цю реєстраційну суму правильними показниками без тих помилок, які були допущені як добросовісними, по незнанню, можливо, так і недобросовісними платниками податків", - розповіла Привалова.

За словами представниці ГФС, після обнулення реєстраційної суми вона буде включати суму овердрафту, суми переплат, які були погашені станом на 1 липня 2015 року, суми залишків грошових коштів, що знаходяться на їх електронних рахунках, суми від'ємного значення ПДВ.

Нагадаємо, через електронне адміністрування ПДВ зареєстровано більше 20 млн накладних.