ua en ru

Німецька прокуратура відправила запит на екстрадицію Пучдемона в Іспанію

Німецька прокуратура відправила запит на екстрадицію Пучдемона в Іспанію Фото: Карлес Пучдемон (flickr.com)

Німецькі прокурори звернулися до суду з проханням дозволити екстрадицію Пучдемона

Прокуратура німецької федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн запросила арешт екс-глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона з метою його подальшої екстрадиції в Іспанію. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Пучдемон був затриманий у ФРН 25 березня на шляху з Фінляндії в Бельгію, де проживав з жовтня 2017 року. Раніше Верховний суд Іспанії ухвалив рішення видати міжнародний ордер на арешт політика, якому інкримінується підбурювання до бунту після спроб домогтися незалежності Каталонії.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Пучдемон оскаржив рішення іспанського суду, звинуватив його у підбурюванні до бунту.

В якості причини для скасування рішення суду захист політика вказала, що бунт "передбачає насильство", закликів до якого, на її думку, з боку екс-голови Каталонії не було Так, апеляція була подана ще 28 березня.

В якості причини для скасування рішення Верховного суду Іспанії захист Пучдемона вказала, що бунт "передбачає насильство", закликів до якого, на її думку, з боку екс-голови Каталонії не було ні перед, ні під час референдуму.

У свою чергу, адвокат Пучдемона додав, що зареєстровані випадки застосування насильства були "ізольованими епізодами", які не дозволяють говорити про розпалюванні бунту. Відзначимо, в Іспанії покарання за підбурювання до бунту передбачає позбавлення волі строком до 30 років.