ua en ru

Німеччина буде використовувати літаки бундесверу для висилки біженців

Німеччина буде використовувати літаки бундесверу для висилки біженців Фото: біженці

Відкинутих біженців надалі не будуть інформувати про намір вислати їх

Уряд Німеччини планує надалі використовувати для висилки біженців, чиї заявки були відхилені, не тільки регулярні пасажирські авіарейси, але і військово-транспортні літаки Transall і пілотів бундесверу. Це робиться для того, щоб прискорити видворення осіб, яким відмовлено в притулку в Німеччині, повідомляє DW з посиланням на газету Bild.

За даними видання, відомство федерального канцлера Німеччини напередодні поінформувало глав земельних держканцелярій про відповідні плани в ході телефонної конференції. Цю інформацію підтвердило агентство dpa.

Повідомляється, що федеральний уряд і землі планують в найближчі тижні збільшити кількість депортацій біженців, які не одержали право залишитися в ФРН. З цією метою Берлін, в числі іншого, форсує переговори з країнами, звідки прибувають біженці, про повернення назад нелегальних мігрантів, яким відмовлено в наданні притулку в Німеччині. Відкинутих біженців надалі не будуть інформувати про намір вислати їх, щоб не дозволити їм втекти і ухилитися від депортації.

Серед інших запланованих заходів - створення транзитних зон для біженців на кордонах Німеччини, прискорення процедури видворення мігрантів, а також скасування заборони на депортацію в зимовий період.

Уряд також планує переглянути гуманітарні критерії, за якими мігрантам дозволяють тимчасово перебувати на території країни, і різко обмежити можливості оскарження рішень про депортацію.

Нагадаємо, раніше німецький Бундестаг прийняв пакет законів, що значно посилює міграційне законодавство.