ua en ru

Німеччина виділить жителям Донбасу гумдопомогу на суму 10 млн євро

Міністерство закордонних справ Німеччини виділить населенню східної України невідкладну допомогу в розмірі 10 млн євро. Про це повідомив у середу, 18 лютого, в Берліні міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер, передає Deutsche Welle.

За словами міністра, гроші будуть переведені на рахунки працюючих на сході України гуманітарних організацій. Штайнмаєр наголосив, що зусилля, спрямовані на реалізацію мінських домовленостей про врегулювання конфлікту на сході України, не повинні відволікати від надання допомоги населенню районів, постраждалих від бойових дій. Німецький міністр зазначив, що люди в цих районах страждають від нестачі продовольства і від холоду, місцями повністю зруйнована інфраструктура.

Штайнмайер заявив про це на переговорах з представниками 14 гуманітарних організацій, у тому числі Німецького Червоного Хреста. Як наголошується, Євросоюз і країни-члени цієї організації до кінця січня виділили на гуманітарну допомогу Україні в цілому близько 95 млн євро. В ході зустрічі в Берліні Франк-Вальтер Штайнмайер також висловив стурбованість з приводу ситуації навколо міста Дебальцеве, попередивши, що бої в цьому місті можуть підірвати весь погоджений в Мінську мирний план.

Нагадаємо, в січні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив Президента ФРН Йоахіма Гаука про розширення допомоги.