ua en ru

Німеччина виділила 8 млн євро на діяльність Червоного Хреста на Донбасі

Німеччина виділила 8 млн євро на діяльність Червоного Хреста на Донбасі Фото: федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент України Петро Порошенко (прес-служба глави держави)

Пріоритет діяльності МКЧХ спрямований на Східну Україну, охоплюючи при цьому цілий ряд напрямків

Федеральний уряд Німеччини виділив вісім мільйонів євро на гуманітарні заходи і проекти Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні на 2016-2017 роки. Про це повідомили сьогодні у прес-службі посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Як зазначається, відповідна дипломатична підтримка надається в рамках проекту "МКЧХ - допомога, захист, профілактика і коопераційні зв'язки в Україні у 2016-2017 рр".


"Після того як Німеччина на початку цього року вже виділила на підтримку проекту 7 млн ​​євро, поки прийнято рішення про збільшення обсягів фінансування на 1 мільйон євро. Ще у 2015 році Німеччина профінансувала гуманітарні заходи МКЧХ в Україні в розмірі 3 млн євро", - йдеться в повідомленні німецького посольства.

Пріоритет діяльності МКЧХ спрямований на Східну Україну і охоплює такі напрямки, як медична допомога, лікування психічних травм, підтримка закладів охорони здоров'я, профілактичні заходи, забезпечення продуктами харчування і предметами особистої гігієни, водопостачання, навчання медичного та доглядального персоналу, пошук зниклих безвісти осіб і возз'єднання сімей , піклування ув'язненими, збір інформації про небезпеку у вигляді хв і залишків бойових засобів та ін.

"Ці заходи роблять важливий внесок у подолання наслідків триваючого на сході України конфлікту, приносять користь внутрішньо переміщеним особам, а також сім'ям у громадах, які приймали біженців, і постраждалим від конфлікту людям по обидва боки лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях", - наголосили в дипустанові ФРН.

Нагадаємо, навесні Німеччина оголосила про виділення майже 1 млн євро на соціальну реабілітацію потерпілих бійців АТО. Пізніше повідомлялося, що Україна чекає на артилерійські системи від Німеччини.