ua en ru

Німеччина закликала Україну розслідувати пошкодження ЛЕП

Німеччина закликала Україну розслідувати пошкодження ЛЕП Фото: МЗС Німеччини

Шефер: політичний конфлікт не повинен вирішуватися за рахунок жителів Криму

Федеральний уряд Німеччини закликав Україну розслідувати пошкодження опор ліній електропередачі (ЛЕП), що спричинило зупинку електропостачання до анексованого Криму. Про це заявив речник міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер, передає DW.

Так, за словами Шефера, офіційний Берлін очікує, що електропостачання буде відновлене і такі пошкодження опор ЛЕП не будуть повторюватись.

Окрім того він зазначив, що політичний конфлікт не повинен вирішуватися за рахунок жителів Криму.

Разом з тим Шефер наголосив, що відміна санкцій, накладених унаслідок незаконної анексії Криму Росією, не обговорюється.

"Ці санкції точно діятимуть і будуть продовжені", - зазначив речник німецького МЗС.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував припинити дію контрактів на поставку електроенергії в анексований Крим.

22 листопада 2015 р. Крим повністю залишився без електроенергії через підрив лінії електропередач в Херсонській області. На півострові був оголошений режим надзвичайної ситуації.

При цьому під загрозою залишилося енергопостачання Херсонської та Миколаївської областей. Поліція Херсонської області порушила справу за фактом підриву електроопор на кордоні з Кримом.