ua en ru

Німеччина припинила співпрацю з В'єтнамом через викрадення бізнесмена

Німеччина припинила співпрацю з В'єтнамом через викрадення бізнесмена Фото: МЗС Німеччини (facebook.com/AuswaertigesAmt)

Німеччина припинила стратегічне співробітництво з В'єтнамом і відкликала посла з країни

Німеччина призупинила стратегічне співробітництво з В'єтнамом у зв'язку з викраденням в Берліні в'єтнамської бізнесмена Чинь Суан Тханя. Про це повідомляється в заяві міністерства закордонних справ (МЗС) Німеччини.

"Викрадення на німецькій землі абсолютно неприйнятно. Дане викрадення є кричущим порушенням законодавства Німеччини та міжнародного права. Ми не терпимо цього ні за яких обставин. Ми неодноразово повідомляли свої вимоги уряду В'єтнаму в ясній формі і дали зрозуміти, що ми залишаємо за собою право приймати подальші заходи", - заявляє МЗС ФРН.

В німецькому відомстві також повідомили, що в'єтнамський уряд досі не виконав вимогу про вибачення у поєднанні з гарантією того, що в майбутньому подібні правові порушення не будуть відбуватися.

"Ми змушені робити подальші висновки. Тому ми вчора поінформували в'єтнамську сторону в розмові з в'єтнамським послом в МЗС Німеччини, що стратегічне партнерство з В'єтнамом тимчасово призупинено. Крім того, ми відкликали іншого співробітника в'єтнамського посольства. У нього тепер залишилося 4 тижні з родиною в Німеччині", - зазначили в міністерстві.

МЗС Німеччини очікує, що В'єтнам виконає зазначені вимоги.

Раніше німецьке видання Die Welt повідомляло, що 23 липня в берлінському парку Тіргартен озброєні люди посадили в машину і відвезли в невідомому напрямку бізнесмена Чинь Суан Тханя, який раніше був партійним функціонером у В'єтнамі. Пізніше він очолив дочірню компанію в'єтнамської державної нафтогазової компанії PetroVietnam. Влада В'єтнаму звинуватили Тханя в заподіянні збитків державним структурам азіатської країни.