ua en ru

Німеччина підтримує домовленості про перемир'я в Україні

Німеччина підтримує домовленості про перемир'я в Україні Фото: Німеччина підтримує домовленості про перемир'я в Україні

Зайберт назвав розпорядження президента про режим тиші, а також домовленості Тристоронньої контактної групи в Мінську "позитивним сигналом"

Уряд Німеччини підтримує домовленості про нове перемир'я на Донбасі, котрі повинні вступити в силу у суботу, 1 квітня. Про це у п'ятницю, 31 березня, заявив представник уряду в Берліні Штеффен Зайберт, передає DW.

Так, Зайберт назвав розпорядження президента України Петра Порошенка про режим тиші, а також домовленості Тристоронньої контактної групи в Мінську "позитивним сигналом".

Повідомляється, що Зайберт також закликав сторони конфлікту до виконання зобов'язань з режиму тиші, які встановлені ще у 2015 році.

Зазначимо, що Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі погодила введення режиму припинення вогню з 1 квітня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко видав розпорядження Генеральному штабу Збройних сил та Міністерству оборони щодо режиму тиші в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі з 1 квітня 2017 року.