ua en ru

Німеччина планує передати Червоному Хресту в Україні 6,5 млн євро

Німеччина планує передати Червоному Хресту в Україні 6,5 млн євро Фото: Червоний Хрест (icrc.org)

Сукупне фінансування Німеччиною проектів Червоного Хреста в Україні у 2016-2018 роках збільшиться до 14,5 млн євро

Федеральний уряд Німеччини надасть фінансову підтримку гуманітарним заходам Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні у розмірі 6,5 млн євро. Про це повідомляє посольство Німеччини в Україні.

У дипломатичному відомстві уточнили, що сукупне фінансування Німеччиною проектів та заходів МКЧХ в Україні у 2016-2018 роках збільшиться до 14,5 млн євро.

У посольстві зазначили, що Німеччина надає фінансову підтримку численним гуманітарним заходам у рамках проекту "МКЧХ - допомога, захист, профілактика і коопераційні зв'язки в Україні", що проводиться здебільшого у Східній Україні. Заходи проекту охоплюють медичне обслуговування, травматологічне лікування, підтримку закладів охорони здоров'я, профілактичні заходи, постачання продуктів харчування та гігієни, водопостачання, підготовку медичних кадрів та обслуговуючого персоналу, пошук зниклих безвісті та відновлення сімейних зв’язків, відвідування затриманих, інформаційні заходи про небезпеку від мін та нерозірваних боєприпасів тощо.

Нагадаємо, у травні міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Німеччина може виділити Україні 100 млн євро на оновлення приміських електричок.