ua en ru

Німеччина офіційно визнала існування третьої статі

Німеччина офіційно визнала існування третьої статі Фото: третя стать (колаж РБК Україна)

Парламент доручив створити новий термін для офіційних документів до кінця наступного року

Вищий суд Німеччини ухвалив, що третя стать має бути включена до офіційних документів. Про це йдеться у прес-релізі суду.

Парламент доручив створити новий термін, що охоплює людей інтерсексуалів, до кінця наступного року.

Постанова з'явилася після того, як людина-інтерсексуал, яка не є ні чоловіком, ні жінкою згідно з хромосомним аналізом, спробувала юридично змінити свою зареєстровану стать на "інтер" або "іншу".

Влада відхилила його заяву, оскільки відповідно до законодавства Німеччини стать дитини має бути зазначена як чоловіча чи жіноча, або розділ можна залишити порожнім.

Судді, які засідали у Карлсруе, постановили, що нинішні вимоги несумісні з конституцією Німеччини, оскільки порушують положення про недоторканність приватного життя і дискримінацію.

Федеральний конституційний суд вирішив, що вказівка статі "має першорядне значення для індивідуальної ідентичності", як для самоцінності людини, так і для того, як вона сприймається іншими.

Нагадаємо, у кінці серпня президент США Дональд Трамп заборонив Міноборони країни приймати на службу трансгендерів. У жовтні суд цю заборону заблокував.