ua en ru

Німеччина не виключає нових санкцій проти РФ через загострення ситуації в Україні

Німеччина не виключає нових санкцій проти РФ через загострення ситуації в Україні Джерело фото:flickr.com/Heinrich-Böll-Stiftung

Німеччина не виключає нових санкцій проти Російської Федерації через загострення ситуації в Україні. Про це заявив сьогодні, 26 січня, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер, передає Deutsche Welle.

"Наші амбіції полягають у тому, щоб військові дії (на Донбасі, - ред.), нарешті, закінчилися. Проте само собою зрозуміло: атака або навіть широке наступ в напрямку Маріуполя і за його межами означав би якісна зміна ситуації, яка мала б змусити нас реагувати", - підкреслив німецький міністр.

При цьому він підкреслив, що санкції не є самоціллю.

"Ніхто сліпо не рветься до того, щоб ввести нові санкції під час зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, яка має відбутися 29 січня в Брюсселі", - заявив він.

Аналогічної позиції дотримується і латвійський колега Штайнмайера Едгарс Ринкевичюс.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн-членів ЄС зустрінуться 29 січня за чергову ескалацію конфлікту на Сході України. Крім того, 26 січня мають відбутися зустрічі щодо ситуації в Україні Ради безпеки ООН, постійної ради ОБСЄ та комісії Україна-НАТО.