ua en ru

Німеччина координує переговори між МВФ і G7 про економічну допомогу Україні

Німеччина координує переговори між МВФ і G7 про економічну допомогу Україні

Німеччина координує консультації, проходять між країнами "Великої сімки" і Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової економічної допомоги Україні. Про це заявив сьогодні представник міністерства фінансів ФРН Мартін Йегер, передає Deutsche Welle.

Йегер зазначив, що на Німеччини, яка в даний час головує в G7, лежить обов'язок координувати міжнародні зусилля у цій сфері. Одночасно Йегер висловив упевненість в тому, що вдасться закласти такий фундамент для України. Представник німецького Мінфіну не уточнив, про яку суму йдеться, зазначивши, що говорити про деталі поки передчасно.

Що ж стосується допомоги України конкретно з боку Німеччини, то Йегер висловив думка, що ставити питання про її збільшенні поки неактуально. Уряд ФРН раніше вже надав Києву кредитні гарантії для відновлення, насамперед, східних регіонів України.

На думку експертів, вже обіцяної міжнародної допомоги Україні в розмірі 17 млрд дол. недостатньо. Є пропозиції збільшити цю допомогу до 40 млрд дол. В даний час місія МВФ перебуває на Україну для вивчення ситуації на місці.