ua en ru

Німеччина повинна вирішувати проблеми ЄС, - головком Бундестагу

Німеччина повинна вирішувати проблеми ЄС, - головком Бундестагу Фото: Норберт Реттген

ФРН слід взяти на себе роль того, хто пропонує компроміси

Голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген заявив, що Федеративна республіка Німеччина повинна взяти на себе вирішення проблем Європейського Союзу. Про це повідомляє DW, посилаючись на інтерв'ю політика для Deutschlandfunk.

На думку Реттгена, однопартійця канцлера ФРН Ангели Меркель, в даний момент ЄС стикається з трьома основними викликами: економічна політика, питання біженців і відносини з Російською Федерацією.

Главком Бундестагу вважає, що кожне з цих питань безпосередньо зачіпає Німеччину, тому ФРН слід залишити роль "учасника з хорошими аргументами" і стати тим, хто пропонує компроміси і вирішує проблеми Європи.

Також, Реттген підкреслив важливість нинішніх президентських виборів у Франції для Європи. Якщо вибори у Франції підуть не так, європейці опиняться "на мертвій точці європейської інтеграції".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одна з кандидатів на пост президента Франції Марін Ле Пен назвала створення Євросоюзу і єврозони "поразкою". У разі перемоги на президентських виборах, лідер "Народного фронту" збирається зробити Францію "мирної і відкритою для світу країною".