ua en ru

Німеччина депортує причетного до атаки 11 вересня у США

Німеччина депортує причетного до атаки 11 вересня у США Фото: теракт в США 11 вересня 2001 року (dw.com)

Ганзейський Вищий земельний суд засудив аль-Мотассадека у 2007 році до 15 років ув'язнення

У Німеччині запущена процедура депортації причетного до здійснення терактів 11 вересня в Сполучених Штатах Америки, в результаті яких загинули 2977 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Він 15 років сидів у в'язниці в Гамбурзі. Мунір аль-Мотассадек був співучасником терористів 11 вересня 2001 року. Тепер він буде депортований в Марокко", - йдеться в повідомленні.

Ганзейський Вищий земельний суд засудив аль-Мотассадека у 2007 році до 15 років ув'язнення за допомогу та підбурювання до вбивства за більш ніж 3000 епізодів, а також за факт членства в терористичній організації - так званого Гамбурзького осередку (підрозділ Аль-Каїди, - ред.), в який входив льотчик-смертник Мохамед Атта, який керував одним з літаків, що врізалися у вежу Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку.

Відзначимо, 11 вересня 2001 року 19 терористів з угруповання "Аль-Каїда" захопили у США чотири пасажирські авіалайнери. Два з них вони направили на вежі Всесвітнього торгового центру - найвищі на той момент будівлі в Нью-Йорку. Третій літак терористи направили на будівлю Пентагону у передмісті Вашингтона, четвертий також прямував у бік американської столиці, однак розбився недалеко від міста Шанксвілл в штаті Пенсільванія.

Нагадаємо, Трамп продовжив введений після терактів 11 вересня надзвичайний стан.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в Нью-Йорку під Всесвітнім торговим центром, який був зруйнований терактами 11 вересня 2001 року, знову відкрили станцію метро.