ua en ru

Німеччина інвестуватиме щорічно 500 млн євро у робочі місця в країнах біженців

Німеччина інвестуватиме щорічно 500 млн євро у робочі місця в країнах біженців Фото: Ґерд Мюллер (YouTube DFID - Department for International Development)

Йдеться такі країни, як Ірак, Нігерія, Туніс, Афганістан та деякі інші

Уряд Німеччини оголосив про нову ініціативу інвестування до 500 мільйонів євро на рік у створення робочих місць в країнах походження біженців, тим самим повертаючи біженців додому. Про це повідомив міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Ґерд Мюллер, передає DW.

Йдеться такі країни, як Ірак, Нігерія, Туніс, Афганістан та деякі інші.

"Ми нікому не кладемо чек у кишеню. Ми фінансуємо проекти суто на місцях", - сказав Мюллер.

Зокрема, за підтримки уряду німецька компанія Siemens навчатиме в Іраку 5000 біженців, які погодяться повернутися до цієї країни. Після навчання вони здобудуть професії електрика або інженера. Загалом нова ініціатива повинна забезпечити повернення з ФРН додому щороку від 20 до 30 тис. шукачів притулку.

Зазначимо, що досі Німеччина пропонувала заплатити 3 тис. євро тим шукачам притулку, які добровільно погоджувалися повернутися додому. На цю пропозицію за час дії програми погодилися 4,6 тис. біженців.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Західна Європа знаходиться під вторгненням мігрантів, які можуть перетворити європейців на меншину.