ua en ru

Німеччина анулювала візи "Нічним вовкам" Путіна

Німеччина анулювала візи "Нічним вовкам" Путіна Фото: Володимир Путін і "Нічні вовки"

"Нічні вовки" отримали візи обманним шляхом

Влада Німеччини має намір перешкоджати акції російських байкерів з клубу "Нічні вовки", які стартували у мотопробігу за маршрутом Москва - Берлін на честь 70-річчя закінчення Другої світової війни. Про це повідомляє DW з посиланням на спільну заяву МВС і МЗС Німеччини.

"Провідним членам клубу "Нічні вовки" буде відмовлено у в'їзді до Німеччини", - йдеться в заяві.

У документі також повідомляється, що німецька влада вже анулювали візи, "отримані обманним шляхом після пред'явлення неправдивих відомостей".

"Ми не думаємо, що він (мотопробіг - ред.) сприяє зміцненню німецько-російських відносин. Ми виступаємо проти будь-інструменталізації безмірних страждань жертв і протистояння нацистам", - наголошується в заяві.
Водночас у документі підкреслюється, що 70-річчя закінчення Другої світової війни, слід зазначити "з гідністю".

Влада Німеччини пояснюють своє рішення тим, що мотопробіг російських байкерів може загрожувати громадській безпеці та порядку в країні. І оскільки така ймовірність існує, вони вважають своїм правом і обов'язком прийняти всі необхідні заходи, щоб мінімізувати цей ризик, підкреслили міністерства.

"До таких заходів з абсолютною очевидністю відноситься перешкоду іноземним громадянам у в'їзді на територію Німеччини", - йдеться далі в заяві.

Відзначимо, "Нічні вовки" повідомили, що почали свій мотопробіг в Європу. Лідер клубу Олександр Залдостанов, відомий також під прізвиськом "Хірург", залишився в Москві, оскільки його паспорт в даний час знаходиться в посольстві однієї з країн Шенгенської угоди. Він пообіцяв наздогнати колону мотоциклістів, якщо отримає шенгенську візу.

Нагадаємо, Польща також відмовить у в'їзді путінським "Нічних вовків".