ua en ru

У Німеччині затриманий передбачуваний учасник ІД

У Німеччині затриманий передбачуваний учасник ІД Фото: поліця

Підозрюваний займався фінансовими справами ІД в Сирії

На заході Німеччини в місті Унна поліцейські в притулку для біженців затримали сирійця - передбачуваного учасника терористичної угруповання "Ісламська держава". Про це повідомляє електронна версія газети Bild.

Повідомляється, підозрюваний займався фінансовими справами ІД у місті Дайр-ез-Заур на північному сході Сирії. Правоохоронні органи ФРН напали на слід чоловіка після того, як сирійські активісти виклали в інтернет його фото.

Передбачуваний учасник ІД прибув в Унну тиждень тому зі своєю сестрою та її чоловіком. Досі в полі зору німецької поліції він не потрапляв.

Як наголошується, чоловік вирушив ще в травні поточного року в Туреччину, щоб звідти перебратися в Європу. Деякі його родичі продовжують воювати на стороні ІГ, вказує видання.

Правоохоронці в даний час вивчають дані його мобільного телефону.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах містах. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan.

У цілому, в результаті нападів загинули 132 осіб, ще більше 350 отримали поранення

Відповідальність за вчинення терактів в Парижі узяли на себе бойовики терористичного угруповання ИГИЛ.