ua en ru

У Німеччині дозволять вирощувати коноплю у медичних цілях

У Німеччині дозволять вирощувати коноплю у медичних цілях Фото: конопля

Однак пацієнти не зможуть самі вирощувати марихуану

Німецький Бундестаг у четвер, 19 січня 2017 року, одноголосно схвалив законопроект, згідно з яким важкохворі пацієнти зможуть отримувати в аптеці за рецептом лікаря медикаменти, вироблені з використанням канабісу. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Очікується, що витрати на такі препарати покриють каси обов'язкового медичного страхування. Раніше це було дозволено тільки у виняткових випадках, причому пацієнти повинні були самі оплачувати повну вартість медикаментів. Відзначається, що в минулому році в ФРН було видано 647 таких дозволів.

З метою забезпечити аптеки препаратами з канабісу в Німеччині дозволять вирощувати коноплю в медичних цілях. До тих пір буде дозволений її імпорт. Однак пацієнти не зможуть самі вирощувати марихуану. Також планується створити державне агентство, яке буде контролювати і координувати вирощування та збут канабісу і підпорядковуватиметься Федеральному інституту з лікарських засобів.

Щоб більш глибоко вивчити вплив препаратів на базі канабісу, планується провести наукове дослідження, участь в якому буде обов'язковим для пацієнтів, які отримують відповідні медикаменти.

Нагадаємо, в Чехії ще в грудні 2012 року парламент прийняв рішення дозволити аптекам відпускати марихуану за рецептами. Купити можна як сам засіб, так і ліки, виготовлені на його основі.