ua en ru

У Німеччині прокуратура порушила справу щодо керівництва Audi

У Німеччині прокуратура порушила справу щодо керівництва Audi Фото: Audi (Pexels)

Справу порушено проти декількох членів правління концерну

Прокуратура в Мюнхені (Німеччина) порушила адміністративну справу проти декількох членів правління автомобільного концерну Audi за підозрою у причетності до дизельного скандалу. Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на представника прокуратури.

Відзначається, що мова йде про можливе порушення топ-менеджерами їх обов'язку по здійсненню нагляду. При цьому про кого саме йде мова не зазначено.

Повідомляється, що представник компанії в Інгольштадті заявив, що прокуратура поінформувала керівництво Audi про початок адміністративного провадження.

Нагадаємо, у червні Мюнхенська прокуратура розширила розслідування відносно концерну Audi, який фігурує у так званому "дизельному скандалі", пов'язаному з навмисним заниженням відомостей про вихлопи дизельних автомобілів.

Зазначалося, що розслідування проти Audi проводять за ознаками шахрайства та кримінально караної реклами. Втім, поки слідство ще не отримало від Федерального відомства з транспорту даних про шахрайство концерну. У той же час до розслідування підключили німецьких і європейських експертів.